jeudi 20 février 2014

Nestlé Fitness workshop


Hello Stradi Girls and Boys !

Last Saturday we went to the Nestlé Fitness workshop hosted at L'Alimentarium in Vevey. Coolbrandz welcomed us to discover the cereals world through amazing recipes. We made some "tuiles" with Fitness Yogurt, apple/cereals "galettes" with Fitness Fruits, blueberry yogurt/cereals verrine and a yogurt mousse (see the recipe below). It was so great ! We spotted our friend Morgane from The Blondie Diary (and her boyfriend) and met other bloggers like Eileen. You definitely have to go to the Alimentarium and take a walk by the lake. It was so windy, waves were splashing us AHAH !

You can check on Instagram or Twitter the hashtag #nestlefitnessch and discover the other persons that have participated.








Thanks Coolbrandz for the gift (special shout out to Eileen)




Morgane and her BF at work ☺


Summy and her BF Nicolas (thanks to him by the way for the pics of us)



The Chef made all of these while we were doing only ours AHAH !

Autumn's plate

Summy's plate


 Eileen and her friend ☺

Recettes par Jean-François Wahlen

Galette Fitness Fruits
4 personnes
60gr farine
1 pomme
20gr raisins secs
24gr noisettes moulues
50gr céréales Fitness Fruits
60gr séré
40gr sucre
60gr eau
Beurre pour rôtir

Préparation: Laver et râper la pomme. Mélanger la pomme râpée, la farine, les noisettes moulues et les raisins secs. Ajouter le aéré, les céréales Fitness Fruits, l'eau et mélanger le tout. Faire fondre le beurre dans la poêle. Déposer de petites cuillères à soupe du mélange. Faire dorer 5 minutes de chaque côté. Servir chaud ou froid.

Tuiles au Fitness Yogurt
4 personnes
24gr de sucre glace
6gr de beurre fondu
14gr crème 35%
10gr céréales Fitness Yogurt
10gr farine fleur

Préparation: Mélanger le sucre glace et la farine. Ajouter le beurre fondu et la crème, mélanger. Ajouter les céréales, mélanger. Dresser entre 2 papiers de cuisson et étaler au rouleau. Cuire au four à 190° environ 6-8 minutes (jusqu'à coloration). Sortir du four, soit former ou couper la forme désirée.

Mousse de yogurt
4 personnes
110gr yogurt nature
40gr sucre
2,5gr gélatine
1dl crème

Préparation: Tremper la gélatine à l'eau froide. Monter la crème. Faire fondre le sucre avec une partie du yogurt. Ajouter la gélatine ramollie pour la faire fondre. Ajouter la crème montée, mélanger soigneusement. Mettre au frigo environ 2 heures. Faire une quenelle et la rouler dans le Fitness chocolat.

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